Inredning av gäststuga

Godmorgon kära blogg. Till min stora förvåning ser jag att det nu var cirka 3 år sedan jag var här inne. Har försökt få tag på lite gästbloggare som vill skriva om sina senaste inköp av kläder, dock har intresset varit svalt. Att hålla bloggen uppdaterad har visat sig vara svårare än jag föreställt mig. Denna blogg kommer därför nu uppdateras en gång i månaden och fokus kommer ligga på inredning, kläder och nöjen.

Det senaste året har jag gått lite kvällskurser inom inredning, en bantad version av ”inredningsarkitekt”. Kurser har varit lagda 3 gånger i veckan och våran lärare har varit fantastisk. Min inredningssmak kan bäst beskrivas som traditionell/klassisk med små inslag av modern inredning.

Anledningen till att jag valde mer traditionell inredning beror delvis på att jag endast kommer hålla på med detta som en hobby verksamhet. Det händer ju inte så mycket inom traditionell inredning som i modern =).

Första projektet som inredningsarkitekt

Gäststuga i Timmer

Gäststuga i Timmer

Mitt första projekt blir att inreda en gammal gäststuga som stått öde i crika 10 år. Stugan byggdes i början av 1900-talet och är en så kallad timmerstuga. Fördelen med dessa timmerstugor är att de står i evigheter och en traditionell inredning är att föredra. En öppen braskamin och en mulltoa finns installerat och nu saknas endast lite möbler och tavlor för att få det riktigt hemtrevligt.

Inspirationen till möblerna fick jag från andra sidan Atlanten, närmare bestämt södra delarna av USA. I dessa delstater finns många Amish byar där tillverkning av möbler är en del av deras inkomst. Ett längre inlägg om Amish folket kommer nästa månad, men kortsammanfattat så är all tillverkning gjord för hand och inga elektriska maskiner används. Varje möbel blir unik och kvalitén är i absolut världsklass.

En av de saker jag fastnade mest för var alla dessa underbara gungstolar. Fyra stycken gungstolar skall placeras på verandan, detta ger ett välkomnande intryck till alla gäster. I skrivande stund finns det ett färdigt exemplar, skapad av min fantastiska svärfar. Hans erfarenhet inom snickeri branschen har visat sig vara guldvärd när det kommer till idéer och tillverkning.

Som tur är han pensionär och har inget emot att tillverka lite möbler hemifrån =). Den första gungstolen tog cirka 80 timmar att färdigställa men blev precis som vi tänkt oss.

Möbler till barnrummet

I början av nästa år väntar vi vårt fjärde barn och ytterligare ett barnrum skall inredas. Detta blir mitt 14:e barnrum att inreda och jag börjar bli lite av ett proffs =). Hade jag fått vrida tillbaka klockan hade jag utbildat mig till barnrumsarkitekt =). Det intressant med att inreda barnrum är att det händer så himla mycket inom ”barntrender”.

Nya filmer och nya leksaker pumpas ut på marknaden och detta leder till att inredningen i barnrummet förändras i rask takt. Därför är det ganska ”lätt” att hitta ny inspiration till varje barnrum. Då hela familjen har blivit lite golf tokiga så har vi bestämt oss för att tapeter med just detta motiv.

Saccosäck som matchar tapeterna

Saccosäck som matchar tapeterna

Tapeterna fick beställas från Polen och kommer nästa vecka. Som möbler har vi valt att köpa en grön saccosäck som ska matcha det gröna gräset på tapeterna.

Utöver detta har vi beställt en riktigt häftig klädhängare (som kostade alldeles för mycket). Ny uppdatering och nya bilder kommer så fort vi fått upp tapeterna, eller snarare bestämt så fort svärfar fått upp tapeterna =).